Statistieken Yenlo Digikoppeling platform 2017

2018 is al even op gang, maar laten we nog eens terugkijken op de cijfers van 2017 van ons Managed Digikoppeling platform. Hoeveel berichten zijn er in 2017 verwerkt op het Digikoppeling (ebMS) platform van Yenlo?

2 min leestijd

De twee grootste oplossingen van Yenlo, het Managed Digikoppeling Cloud (MDC) platform en de landelijke MijnOverheid BerichtenBox, waren samen al goed voor maar liefst 75 miljoen verwerkte berichten met de ebMS Digikoppeling oplossing van Yenlo! Het MDC-platform, welke als een Clouddienst wordt aangeboden, is actief in meerdere datacentra in Nederland. Deze wordt door veel verschillende (overheids-) organisaties gebruikt voor het uitwisselen van berichten met de Landelijke Voorzieningen.

"We zagen alleen al in de laatste twee weken van December 2017 een piekbelasting van 37 miljoen ebMS berichten op de MijnOverheid Berichtenbox. Een positieve en opvallende prestatie waarbij geen enkel bericht verkeerd is verstuurd of verloren is gegaan. Ruim 37 miljoen berichten met 0% fouten, een buitengewone prestatie!" aldus Ruben van der Zwan, CEO van Yenlo.

Het feit dat dergelijke hoeveelheden berichten snel en foutloos door de gehele Digikoppeling keten worden verwerkt in zo’n korte periode, toont aan dat het Digitale Stelsel inmiddels volwassen en professioneel is opgezet en dat de bedachte standaarden goed werken. Mits deze uiteraard correct en volledig door alle ketenpartners zijn geïmplementeerd.

Peter Willems, Sales Directeur van Yenlo: "Terugkijkend op 2017 zien wij duidelijk dat ons Digikoppeling platform, met zowel ebMS verkeer als ook standaard berichtenverkeer, optimaal werkt door de onderliggende infrastructuur en de specifieke software en dan met name de implementatie van het complexe ebMS protocol".

Naast deze significante aantallen zien wij ook een trend ontstaan dat steeds meer lokale overheden overstappen naar een professionele, onafhankelijke Digikoppeling dienstverlening middels een Cloud oplossing. Men wordt daarmee meer en meer ontzorgt en kan zich beter richten op de primaire taken. Omdat er ook nog steeds gebruik wordt gemaakt van lokaal geïnstalleerde software voor een specifieke domeintaak, heeft Yenlo een speciale cloud connector ontwikkeld. Deze routeert veilig en robuust het berichtenverkeer van de lokale omgeving met de Landelijke Voorzieningen en het Digistelsel via het Managed Digikoppeling Cloud platform van Yenlo. Zowel internet verkeer als ook diginetwerk verkeer (onder andere voor GBA-V koppelingen) worden door Yenlo ondersteund.

Terugkijkend op de cijfers van 2017 voorzien we een enorme groei in 2018. De eerste twee maanden van dit jaar waren al goed voor bijna 60 miljoen berichten! We kijken dus uit naar de verdere professionalisering van de gehele eOverheid keten.

Interessant om te delen?
   
Gepubliceerd op 14 maart 2018
Reacties

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen