Telecom providers kiezen opnieuw voor CIOT-koppeling Yenlo

Vanaf 1 oktober 2016 zijn steeds meer telecom providers verplicht om hun gegevens aan Justitie (JUBES) aan te leveren. De telecom aanbieders moeten bij wet de persoonsgegevens van hun klanten beschikbaar stellen aan het CIOT (Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie). Deze aanlevering verloopt door middel van het Digikoppeling ebMS protocol.

1 min leestijd

CIOT-koppeling door Yenlo

Het cloud gebaseerde platform Centraal Aansluitpunt Nederland voor Digikoppeling, Digilevering en Digimelding maakt het mogelijk voor organisaties (zowel overheid als niet overheid organisaties) om gegevens veilig, betrouwbaar en uiterst kosten efficiënt met elkaar uit te wisselen middels deze Digikoppeling ebMS standaard. Dit platform wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld gegevens aanlevering aan de Berichtenbox (MijnOverheid.nl) en vele andere koppelingen zoals CORV, HR, BRK, OLO, iJW en BAG.

Om de nieuwe wetswijziging voor de telecom providers te kunnen ondersteunen op dit platform heeft Yenlo in 2016 de CIOT-koppeling toegevoegd op het Centraal Aansluitpunt Nederland. Samen met JustID en de telecom aanbieders heeft Yenlo de gegevensuitwisseling getest en geoptimaliseerd.

Nieuwe aansluitingen

In 2016 sloot Yenlo al zo’n 30 telecom providers aan op CIOT. Inmiddels zijn dit er al meer dan 40 en de verwachting is dat dit aantal verder zal stijgen. Steeds meer telecom bedrijven zijn verplicht om de gegevens aan te leveren en weten Yenlo hiervoor te vinden. Bestaande klanten zijn dusdanig tevreden dat zij ook hun nieuwe aansluitingen bij Yenlo onderbrengen.

Ook aansluiten op CIOT?

Bent u een Telecom aanbieder en wilt u ook eenvoudig en tegen een lage investering koppelen met Justitie? Neem dan contact met ons op.

Interessant om te delen?
   
Gepubliceerd op 27 december 2017
Reacties

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen