Telecom providers tevreden over aansluiting op CIOT

Om de nieuwe wetswijziging te kunnen ondersteunen op dit platform heeft Yenlo de CIOT-koppeling toegevoegd op het Centraal Aansluitpunt Nederland. Samen met JustID en de telecom aanbieders heeft Yenlo de gegevensuitwisseling getest en geoptimaliseerd.

3 min leestijd

Telecom aanbieders zijn verplicht om vanaf 1 oktober 2016 hun gegevens aan Justitie (JUBES) aan te leveren conform het Digikoppeling ebMS protocol. De aanbieders moeten bij wet de persoonsgegevens van hun klanten beschikbaar stellen aan het CIOT (Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie). Het CIOT sluit deze bedrijven aan op het centrale informatiesysteem. Daarna moet de provider iedere 24 uur een actueel bestand met klantgegevens aanleveren. CIOT zorgt ervoor dat die informatie bij de opsporingsdiensten terecht komt.

CIOT-koppeling door Yenlo

Sinds enkele jaren is er een cloud gebaseerd platform, het Centraal Aansluitpunt Nederland voor Digikoppeling, Digilevering en Digimelding, welke het mogelijk maakt voor organisaties, zowel overheid als niet overheid, om gegevens veilig, betrouwbaar en uiterst kosten efficiënt met elkaar uit te wisselen middels deze Digikoppeling ebMS standaard. Dit platform wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld gegevens aanlevering aan de Berichtenbox (MijnOverheid.nl) en vele andere koppelingen zoals CORV, NHR, BRK, iWMO, iJW en BAG.

Om de nieuwe wetswijziging te kunnen ondersteunen op dit platform heeft Yenlo de CIOT-koppeling toegevoegd op het Centraal Aansluitpunt Nederland. Samen met JustID en de telecom aanbieders heeft Yenlo de gegevensuitwisseling getest en geoptimaliseerd.

Klanten naar tevredenheid aangesloten

Yenlo heeft inmiddels zo’n 30 telecomproviders aangesloten op CIOT. Het grootste deel van deze klanten heeft Yenlo ontmoet op de CIOT-informatiedag van JustID.

Zo ook Gert-Jan van de Lee, Network Engineer bij zakelijk glasvezel specialist DataWeb. “Ik heb Yenlo onmoet op de informatiedag van Justitie. De scherpe prijs en het simplistische sprak ons direct aan. Geen ingewikkelde dingen en “to the point”, aldus Van der Lee. Op de vraag of Van der Lee overwogen heeft om de aansluiting zelf te realiseren antwoord hij: “Natuurlijk hebben wij hier over nagedacht echter zou dat te veel tijd in beslag nemen waardoor het niet kosten efficient zou zijn.” Dat het fijn is om het uit te besteden merkte Van der Lee onlangs nog: “Laatst ging er een upload niet goed maar dit werd meteen opgemerkt door Yenlo. De bewaking gaat dus heel goed.”

Een andere Telecom aanbieder die Yenlo gekozen om de aansluiting op CIOT te verzorgen is Claranet.

“Op de informatiedag van Justitie bleek Yenlo de helderste partij met een duidelijk en voordelig vast bedrag voor de aansluiting. Wij hadden de aansluiting zelf kunnen verzorgen, maar door de vele uren die het ons had gekost waren wij vele malen duurder uit geweest.” aldus Edwin de Graaf, Infrastructure Engineer bij Claranet. Ook is De Graaf tevreden over de aansluiting en samenwerking met Yenlo: “De aansluiting is prima verlopen. Al met al ben ik erg tevreden.”

Naast Dataweb en Claranet is ook Pretium is succesvol aangesloten op CIOT via Yenlo.

Hein Boot, IT Manager bij Pretium: “Yenlo is een bestaande relatie van Pretium en deed een attractief voorstel met een laag risico, het uit handen nemen van de zorgen en een competatieve prijs. Zowel voor CIOT als voor ons was dit een nieuw traject. Alle normale obstakels die je ondervindt in zo’n traject zijn geruisloos opgelost door Yenlo. Wederom heeft Yenlo zich gemanifesteerd als een betrouwbare partner voor ons.”

Ook aansluiten op CIOT?

Bent u een Telecom aanbieder en wilt u ook eenvoudig en tegen een lage investering koppelen met Justitie? Neem dan contact met ons op.

Interessant om te delen?
   
Gepubliceerd op 29 juni 2016
Reacties

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen