Yenlo levert nu ook GBA-V op haar Digikoppeling platform

Naast de vele reeds ontsloten koppelvlakken zoals BAG, Berichtenbox en dergelijke, ondersteunt Yenlo nu ook een beveiligd koppelvlak met het GBA-V.

2 min leestijd

Yenlo, specialist in het leveren van koppelvlakken voor Landelijke Voorzieningen en Basisregistraties via Digikoppeling, heeft nu ook het GBA-V (en de toekomstige BRP) koppelvlak via haar Managed Digikoppeling Cloud (MDC) platform ontsloten voor haar klanten. Via een rechtstreekse, beveiligde glasvezel connectie vanuit Yenlo haar MDC-platform met het beveiligde Diginetwerk van de Overheid, kan Yenlo GBA-V diensten aanleveren aan haar MDC-platform klanten.

Ruben van der Zwan, CEO bij Yenlo: “Door deze opzet hebben onze klanten niet alleen meer kwalitatieve diensten via onze één Eurostekker gedachtegoed voor alle Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen, maar kan men ook tussen de 50% en 80% besparing realiseren ten opzichte van de huidige oplossingen c.q. leveranciers in de markt”.

Deze enorme besparing, die in vele gevallen kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar, kan worden behaald doordat het MDC-platform van Yenlo een Cloud oplossing betreft waarbij onderdelen worden gedeeld door de deelnemers. Hierdoor worden de kosten voor realisatie en exploitatie per deelnemer drastisch verlaagd.

Van der Zwan: “Inmiddels hebben we enkele overheid organisaties aangesloten op de GBA-V voorziening. Deze organisaties hebben stuk voor stuk directe besparingen weten te realiseren die al gauw oplopen tot twintigduizend euro per organisatie. Dat is veel geld voor bijvoorbeeld een gemeente of overheidsinstelling”.

Rob Kreft, Adviseur bij Provincie Overijssel / Sectoraal Knooppunt Provincies: “Naast de bestaande koppelvlakken zoals BAG, HR en BRK, zijn we nu ook aangesloten op de GBA-V koppeling van Yenlo. Het voordeel voor ons is dat we voor alle koppelvlakken nu slechts één aansluitpunt hebben voor zowel Digikoppelingen als ook services vanuit het Diginetwerk.”.

In de toekomst kunnen klanten van het MDC-platform eenvoudig overstappen op de opvolger van GBA-V, de BRP-koppeling, zodra die als standaard beschikbaar komt in de markt en wordt ondersteund door de domeinapplicatie leveranciers.

Van der Zwan: “Zo’n overstapservice maakt het voor overheden zoals gemeenten, waterschappen, provinciën en dergelijke, gemakkelijk om in de toekomst optimaal gebruik te gaan maken van het nieuwe BRP-formaat. Yenlo zorgt samen met de domeinapplicatie leveranciers voor een soepele overgang van GBA-V naar BRP, mits de domeinapplicatie leverancier daar uiteraard gereed voor is. Nu kiezen voor de GBA-V koppeling van Yenlo maakt de overgang in de toekomst dus eenvoudiger en tevens vele malen goedkoper dan momenteel het geval is”.

Voor meer informatie rondom het Managed Digikoppeling Cloud (MDC) platform van Yenlo, welke zowel Digikoppeling (ebMS en WUS), Digilevering en Digimelding ondersteund, kunt u contact opnemen met Yenlo.

Interessant om te delen?
   
Gepubliceerd op 27 februari 2017
Reacties

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen