Yenlo neemt digikoppeling dienstverlening Sectoraal Knooppunt Provinciën (SKP) over

Het Sectoraal Knooppunt Provinciën (SKP) heeft haar dienstverlening omtrent het berichtenverkeer van en naar Landelijke Voorzieningen en Basisregistraties integraal overgedragen aan Yenlo.

2 min leestijd

Het Sectoraal Knooppunt Provinciën heeft een aantal jaar gefunctioneerd als een centrale shared service center rondom koppelvlakken Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen voor aangesloten Provinciën, het IPO/BIJ12 en Omgevingsdiensten. Lees: IPO publicatie.

Yenlo levert een soortgelijke dienstverlening met haar Managed Digikoppeling Cloud (MDC) platform voor een groot aantal (semi-) overheden, telecomproviders en pensioenmaatschappijen in Nederland. Op het MDC-platform van Yenlo worden centraal Landelijke Voorzieningen en Basisregistraties zoals BAG, WOZ, BRK, Berichtenbox, HR en GBA-V aangeboden middels een één Eurostekker gedachtengoed.

Centraal Aansluitpunt Digikoppeling, Digilevering en Digimelding

Naast de koppelvlakken van en naar Landelijke Voorzieningen dient het MDC-platform ook als een Gemeentelijke Servicebus en Provinciale Servicesbus. Middels deze opzet kunnen organisaties, zoals Gemeenten en Provinciën, ook gebruik maken van dezelfde technologie voor haar interne en externe applicatiekoppelingen. Een ‘Enterprise Servicebus in de Cloud’. Het voordeel hiervan is dat organisaties zich geen zorgen hoeven te maken rondom de technologie, implementatie en onderhoudt, dat wordt voor ze geregeld op een transparante en eenduidige wijze.

Met de overgang van het SKP naar Yenlo zijn er direct overkoepelende operationele en financiële afspraken gemaakt die gelden voor alle provinciën en omgevingsdiensten. Met het overdragen van de dienstverlening van het SKP krijgen niet alleen de huidige deelnemers een kwalitatief betere dienstverlening middels een hoge beschikbaarheid en dagelijkse ondersteuning, maar tevens kunnen ook nog niet aangesloten provinciën en omgevingsdiensten gebruikmaken van deze gunstige overkoepelende afspraken.

Rob Kreft, Adviseur bij Provincie Overijssel/Sectoraal Knooppunt Provincies; “We zijn erg blij met deze overgang. We zagen dat het SKP op zich goed functioneerde maar, naar mate de vraag groter werd, wel behoefte had aan een professionelere dienstverlening met een duidelijke visie richting de toekomst. Daarnaast is de vraag naar verschillende koppelvlakken toegenomen en kunnen we de invulling hiervan beter beleggen bij een gespecialiseerde dienstverlener”.

In januari 2017 is de migratie van de huidige deelnemers van het SKP naar Yenlo afgerond en zal de exploitatie fase van start gaan. Yenlo zal aansluitend nieuwe provinciën, omgevingsdiensten en andere overheden aansluiten op het platform.

Over Yenlo
Yenlo is de integratiespecialist met een sterke focus op open-source en op Java gebaseerde middleware oplossingen. Yenlo is Premier Partner van WSO2 en levert wereldwijd implementatiediensten, diensten voor softwareontwikkeling, training- en certificeringsprogramma’s en supportservices. Yenlo is gestart als Nederlands bedrijf en heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd opererende organisatie met kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Interessant om te delen?
   
Gepubliceerd op 6 februari 2017
Reacties

Blijf op de hoogte met de laatste artikelen